Κιθάρα

 

«Η κιθάρα είναι μια μικρή ορχήστρα. Είναι πολυφωνική. Κάθε χορδή είναι ένα διαφορετικό χρώμα, μια διαφορετική φωνή.»
-Andres Segovia-

Ο πιο σημαντικός, ενδεχομένως, λόγος να μάθει κάποιος κλασική κιθάρα είναι ότι ανοίγει την καρδιά και το μυαλό του σε πολλούς αιώνες εξαιρετικής μουσικής. Ταξιδεύει στο χρόνο και στο χώρο, στο μυαλό μουσικών που έζησαν σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, αλλά μοιράζονταν το ίδιο πάθος, τις ίδιες ελπίδες, τα ίδια όνειρα, τις ίδιες επιθυμίες και τους ίδιους φόβους με το σήμερα.
Το να σπουδάζει κανείς μουσική που δημιουργήθηκε σε άλλο χρόνο και τόπο δημιουργεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανά τους αιώνες και εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα σε συνθέτη, εκτελεστή και ακροατή.
Πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες αφιέρωσαν τη ζωή τους στην κλασική κιθάρα και πραγματικά πίστεψαν ότι είναι το πιο όμορφο και εκφραστικό όργανο που εφευρέθηκε ποτέ. Άλλοι είναι συνθέτες, άλλοι κιθαρίστες. Υπάρχουν ονόματα όπως Segovia, Tarregga, Gulianni, Sor, Barrios, Pujol, Williams. Όλοι αυτοί οι μουσικοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έφεραν την κλασική κιθάρα στο προσκήνιο. Μπόρεσαν και ενέπνευσαν σε ένα ευρύ κοινό την ειλικρινή εκτίμηση και το σεβασμό γι’ αυτό το μοναδικό όργανο!

 

 

 

Τάξεις αναλυτικά:

Προκαταρκτική Κατωτέρα Μέση Ανωτέρα
Ι Ι Ι Ι
ΙΙ ΙΙ ΙΙ ΙΙ
- ΙΙΙ ΙΙΙ ΙΙΙ
- - - Και άνω

Απολυτήριες εξετάσεις:

       Πτυχιακές

- Διπλωματικές