Γιάννης Μπόικος

Τούμπα

 Ο Ιωάννης Μπόικος γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Μαρτίου του 1981. Τα πρώτα του μουσικά βήματα τα έκανε στη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, στην Κέρκυρα, το 1996 με δάσκαλο τον Δημήτρη Γραμμένο. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο Ιόνιο Ωδείο στην τάξη του Ν. Ζερβόπουλου.

Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο μέχρι το 2006 και κατόπιν στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών απʼ όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2007 με βαθμό πτυχίου άριστα.

Το 2013 πήρε και το Δίπλωμα Τούμπας με Άριστα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Π. Γεωργιάδη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Master Class στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας (τμήμα Μουσικών Σπουδών) με τους: Fredd Mills, Jorgen Van Rijen, Ben Van Dijk, Hendrik Jan Renes, Roland Szentpali, Walter Hilgers, Jens Bjorn Larsen.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Απρίλιο του 2003 είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές των συνόλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και πρόσφατα συνεργάστηκε με το κουιντέτο SUONO Brass σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.