Αγγέλα Φαναριώτη

Βιολί

 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε βιολί με τον Γιώργο Βραδή, τον Τάσο Αποστολίδη τον Στέλιο Καφαντάρη. Με υποτροφία του Prizewinning Performers trust συνέχισε στο Guildhall shool of music and drama στο Λονδίνο με τον Mark Knight. Εκει, σαν μέλος του «Νέου Ελληνικού κουαρτέτου παρακολούθησε masterclasses του Takacs quartet.
Το 1981 πήρε πρώτο βραβείο στο βιολί και την κιθάρα στον διαγωνισμό «Φίλων» στον Πειραια.
Με υποτροφία των Μουσικών Νειατων πήρε μέρος σε σεμινάρια μουσικής δωματίου και ορχήστρας στο Pecs (Ουγγαρία) με τους :Andras Ligeti, Vass Agness και στο Aberdeen (Σκωτία) με τους Yan Pascal Tortelier, Christopher Adey και το Endimbourg quartet.
Εχει πτυχίο αρμονίας, αντίστοιξης, φούγκας και κιθάρας. Είναι Ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας -Καμεράτα ορχήστρα των Φίλων της Μουσικης- απο το 1991 με συναυλίες σε ολη την Ευρώπη οπου με το όνομα Armonia Atenea και τον Γιώργο Πέτρου έχει προσκληθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Σαλτσμπουργκ, bbc, Βερσαλίες, Βιέννη, Παρίσι, Λονδίνο, Χάλλε, Μπαυρόιτ και αλλα. 5 δίσκοι της τιμήθηκαν με το diapason d’ or από την Γαλλία και το 2013 πήρε το πρώτο διεθνές βραβείο καλύτερης παράστασης όπερας από το mezzo με τον Allesandro του Χαντελ.