Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας

 

Καλλιτεχνικός Συνεργάτης του Ωδείου Άλφα & του Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.

 

*Λογοτεχνία-Θέατρο-Κινηματογράφος-Σκηνοθεσία*

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα. Συγγραφέας 42 εκδοθέντων βιβλίων, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός. Αριστούχος διδάκτωρ τού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας τού Ιονίου Πανεπιστημίου (2019). Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III - La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Théâtrales). Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δίδαξε το 2020 και το 2021 θεατρική κριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει πολιτιστική διαχείριση, καθώς και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σε πάμπολλα λογοτεχνικά περιοδικά. Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα και για την Κρίση έχουν παρασταθεί σε θέατρα τής Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

 

 

Εργοβιογραφικό τού ποιητή, Αριστούχου Διδάκτορος Κωνσταντίνου Βασιλείου Μπούρα, δημοσιογράφου, διπλ. μηχανολόγου-μηχανικού Ε.Μ.Π., εκπαιδευτή στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), θεατρολόγου και κριτικού, επισκέπτη Καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, μέλους της Επιτροπής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων Μετάφρασης.
Ο Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1962.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σπουδές:
1. Αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994).
2. Μάστερ (D.E.A.) Θεατρικών Σπουδών του γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III (La nouvelle Sorbonne) (1998).
3. Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985). Η διπλωματική του εργασία με θέμα «Τεχνολογία και Κοινωνία» βαθμολογήθηκε κατόπιν προφορικής υποστηρίξεως σε τριμελή επιτροπή με άριστα δέκα (10).
4. Αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (2019) με θέμα «Τα θεατρικά έργα του Lawrence Durrell». Η υποστήριξη περαιώθηκε επιτυχώς την 29ην Μαΐου 2019 κι η αναγόρευση έγινε την 20ήν Νοεμβρίου 2019. Η εν λόγω διδακτορική διατριβή μπορεί να διαβαστεί online στο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ: http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/46334#page/1/mode/2up
5. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Το δραματικό στοιχείο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στα χρόνια της Κρίσης (2008-2018)”.
6. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα “Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτιστική Διαχείριση του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου από το 1954 μέχρι σήμερα”, με επιβλέποντα τον Καθηγητή Δ. Λαγό.

Συμμετοχή σε Επιτροπές:
1. Μέλος της Επιτροπής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων Μετάφρασης (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1058/23.12.2020).
2. Μέλος τής ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του «Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» που εγκαινιάζει φέτος η Περιφέρεια Αττικής
https://www.tanea.gr/2022/06/08/lifearts/to-valkaniko-theatro-apektise-to-diko-tou-festival-erxetai-to-diavalkaniko-festival-arxaiou-dramatos/
3. Μέλος της Επιτροπής “Athens Prize for Literature” που απονέμει ο Δήμος Αθηναίων.
4. Μέλος της Επιτροπής «Βραβείων Κουν» και «Βραβείων της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου» που απονέμει ο Δήμος Αθηναίων.
5. Μέλος της Επιτροπής Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος τής Αλυσίδας Πολιτισμού Ianos
κ.ά.

Λογοτεχνικό Έργο: Ως συγγραφέας έχει μέχρι σήμερα εκδώσει σαράντα ένα (41) βιβλία (ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα, δοκίμια) από τα οποία δύο (ένα μυθιστόρημα και μία θεατρική τριλογία) στη γαλλική γλώσσα. Αντλεί τα θέματά του από την Αρχαία Ελλάδα και κυρίως από τους λυρικούς και τραγικούς ποιητές. Η ελληνική μυθολογία, το Βυζάντιο, η Αλεξάνδρεια είναι οι πόλοι έλξης γύρω από τους οποίους στρέφεται επίμονα η γραφή του. Ποιήματά του περιέχονται σε ανθολογίες στην Αμερική (της «Διεθνούς Εταιρίας Ποιητών»), στη Γαλλία, στην Πολωνία, στην Ιταλία και αλλού. Το ευρωπαϊκό λογοτεχνικό περιοδικό SEMICERCHIO στο τεύχος του 1998 με τίτλο «Esiste la poesia europea?» («Υπάρχει ευρωπαϊκή ποίηση;») του αφιέρωσε ένα ιδιαίτερα τιμητικό άρθρο του Mauro Giachetti.
Θεατρικό Έργο: Την άνοιξη του 2002 παρουσιάστηκε το μονόπρακτό του «Θέσπις» από το νεοσύστατο θίασο «Ελεός» στο θέατρο «ΑΛΕΚΤΟΝ», και επαναλήφθηκε το Μάρτιο του 2003 στο θεάτρο της Σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τη θεατρική περίοδο 2002/2003 ανεβαίνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ο δραματικός μονόλογος «Ο Θάνατος του Ευριπίδη» σε σκηνοθεσία Κων/νου Μάριου. Έχουν εκδοθεί και παρουσιάσθηκαν από τη Δημοτική Σκηνή Ηγουμενίτσας τα μονόπρακτα που περιλαμβάνονται στον τόμο «ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ», και τα οποία δανείζονται τα θέματά τους και τη μυθολογία τους από την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία.
Τον Σεπτέμβριο του 2018 και στα πλαίσια του ANALOGIO FESTIVAL 2018 ανέβηκε στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» στην Αθήνα (Φρυνίχου 14) το θεατρικό του έργο «Επέκεινα» σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη και με τους ηθοποιούς: Χάρις Συμεωνίδου, Ζαχαρίας Ρόχας, Ευαγγελία Καπόγιαννη. Ιδιαίτερη τιμή, η φιλική συμμετοχή της Ρούλας Πατεράκη, στο βίντεο που προβάλλεται κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το έργο συμπεριλαμβάνεται στον τόμο «Κρίσιμη Δεκαλογία» (θεατρικά έργα για την Κρίση και τον Σύγχρονο Άνθρωπο), εκδόσεις Τάδε Έφη, Αθήνα 2017.
Από τον ίδιο τόμο, τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέβηκε στα πλαίσια του ANALOGIO FESTIVAL 2019 στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» στην Αθήνα (Φρυνίχου 14) το θεατρικό του έργο «ΌΛΗ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΏΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ» με εξαιρετικούς συντελεστές:
Ηθοποιοί: Λίνα Φούντογλου και Μαρία Στεφανίδου
Συμμετοχή: Κατιάννα Γκαραβέλλα (η παρέμβαση) / Ιωάννης Βουδούρης (Μουσικός)Σκηνοθέτης: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης
Οργάνωση και βοηθός Σκηνοθεσίας: Μαρίνα Σημαντιράκη.

Στίχοι μου σε σύγχρονη διεθνή όπερα. Για την Ελλάδα, για την Ελευθερία, την Ισότητα, την Αδελφοσύνη όλων των Ανθρώπων, για την Δημοκρατία!!! Κωνσταντίνος Μπούρας...

Zorzes Katris

Όπερα Ιωάννης Καποδίστριας.
«η δολοφονία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα»
Μουσική – Ενορχήστρωση – Ψηφιακός Σχεδιασμός – Σελιδοποίηση Zorzes Katris
Σύνοψη/Plot: Zorzes Katris
Λιμπρέτο: Olga Nikolaidou – Toula Tolia – Παναγιώτης Τερπάνδρου
Επιλεγμένη Ποίηση: Γιώργος Παπαδόπουλος – Konstantinos Bouras – Giannis Filippakis – Δάφνη Βουβάλη – Ελένη Οικονόμου – Ηλίας Παπακωνσταντίνου.
Μετάφραση στα Ιταλικά: Giorgia Karvunaki
Γραφιστικό Πορτραίτο Ιωάννη Καποδίστρια: Franck Vns (Παρίσι)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100075887013157

Ευγνωμοσύνη στους καλλιτέχνες από την Ηγουμενίτσα που από το 1995 ανεβάζουν τις σύγχρονες τραγωδίες μου:
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b5%cf%85%ce%b3%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7/ 
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 συμμετέχει ως συγγραφέας ΚΑΙ ηθοποιός στο ANALOGIO INTERNATIONAL FESTIVAL στο Αφιέρωμα: ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ / Πρώτη διεθνής παρουσίαση νέων έργων διαγωνιστικού τμήματος
με το έργο που συνέγραψε από κοινού με την Ελένη Παπαχριστοπούλου «ΣΕ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ» (πάνω σε στίχους τού ποιητή Κ. Μπούρα).

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου
Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Μπούρας, Ελένη Παπαχριστοπούλου
Θέατρο Αλίκη, Πεδίον του Άρεως.

Βραβεία και διακρίσεις: Έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μελέτημά του με θέμα την ποίηση του Ανδρέα Κάλβου. Έχει τιμηθεί από την «Διεθνή Εταιρία Ποιητών», τη «Διεθνή Εταιρία Συγγραφέων και Καλλιτεχνών» και τη «Διεθνή Εταιρία Lawrence Durrell» η οποία κατόπιν διαγωνισμού δημοσίευσε δύο ποιήματά του μεταφρασμένα στα αγγλικά στο περιοδικό «Deus Loci». Το βιογραφικό βρίσκεται σε εγκυκλοπαίδειες του «Διεθνούς Βιογραφικού Ινστιτούτου» και του «Αμερικάνικου Βιογραφικού Ινστιτούτου» καθώς και στη νέα έκδοση της εγκυκλοπαίδειας του Χάρη Πάτση για τη νεοελληνική λογοτεχνία. Το 2015 και το 2018 διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης προς τιμήν της αρχαίας ποιήτριας Nosside. Τον Ιανουάριο του 2017 βραβεύεται από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη συμμετοχή του σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με ένα ποίημά του για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Το Νοέμβριο 2017 βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου του από τον πολιτιστικό οργανισμό «Τέχνη και Λόγος».
Απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού του CEPAL για το έτος 2000 για την ποιητική του συλλογή στα γαλλικά «EROS PALIMPSESTE», η οποία του χάρισε και το βραβείο Maurice Grünwald του Conseille Général της Moselle.
1o βραβείο στον 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ 2018».
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 τιμήθηκε για το σύνολο του μέχρι τώρα έργου του σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ στα γραφεία της (οδός Γερανίου 41, Αθήνα).
Τον Οκτώβριο του 2019 συμμετέχοντας στην 3η Διεθνή Ποιητική Συνάντηση στο Πόζναν της Πολωνίας τιμήθηκε με το βραβείο και μετάλλιο «ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ» για τα ο βιβλίο του ΈΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / MIŁOŚĆ DO WOLNOŚCI, δίγλωσση ποιητική συλλογή (ελληνικά-πολωνικά) σε μετάφραση του Παβέου Κρούπκα.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 έλαβε τιμητική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό Concorso Internazionale di Letteratura Il Sigillo di Dante (con una menzione d'onore).
Τον Οκτώβριο του 2021 στη Ρώμη ήταν στους βραβευθέντες του MEDITERRANEAN POETRY PRIZE 2020/2021: THE FINALISTS
Award ceremony on october, the 29th 2021 [Start at 5.30 PM] in Rome, Palazzo Firenze*
(Piazza Firenze, Rome)
https://www.mediterraneanpoetry.com/
Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Τον Ιούνιο του 2022 διακρίθηκε μεταξύ 3322 συμμετεχόντων στον διεθνή διαγωνισμό NaJi Naaman Literary Prizes 2022 (68 new prizewinners) ΚΑΙ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΤΟΥ.
Την Τρίτη 27/9/2022 τού απονεμήθηκε στο Ιστορικό Κηποθέατρο Αλίκη Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου II ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα “Διασχίζοντας τα σύνορα / Crossing borders”, τού παγκόσμιου πλέον θεσμού ANALOGIO INTERNATIONAL FESTIVAL 2022 για το βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου με τίτλο “Σε κρατάω στην παλάμη μας σαν το λουλούδι”. Το διεθνές αυτό βραβείο μάς απονεμήθηκε εξ ημισείας με την συν-συγγραφέα ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Κυκλοφορεί εντός Οκτωβρίου 2022 σε βιβλίο με άλλα 19 θεατρικά έργα και ενιαίο τίτλο «Τα θεατρικά τής καραντίνας» από τις εκδόσεις Νίκας.

Κριτικό έργο: Ως κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου συνεργάζεται από το 2008 με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, καθώς και με τις εφημερίδες Η ΑΥΓΗ, τα ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ κι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, με την ΕΡΤ, με το γαλλικό περιοδικό DESMOS (επιμελήθηκε το αφιέρωμα για το νέο ελληνικό θέατρο και συμμετείχε ως αρθρογράφος στο αφιέρωμα για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση), με ελληνικά έντυπα περιοδικά (ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΤΑ ΔΕΚΑΤΑ, Poetix, Η ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ, Ο ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ, ΤΟ ΚΟΡΑΛΛΙ, ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.ά.), καθώς και με ηλεκτρονικά περιοδικά (όπως: www.diavasame.gr, www.diastixo.gr, https://grafei.wordpress.com, www.poiein.gr, www.vakxikon.gr και πολλά άλλα). Διατηρεί από το 1997 την προσωπική ιστοσελίδα www.konstantinosbouras.gr όπου αναρτώνται κείμενά του σε διάφορες γλώσσες και η επισκεψιμότητά της είναι τόσο μεγάλη διεθνώς που συχνά-πυκνά «πέφτει».
Αναλυτική κριτικογραφία στην ηλεκτρονική βάση της www.biblionet.gr
Και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=5565

Διδακτική εμπειρία: Δίδαξε «Ιστορία αρχαίου θεάτρου» στη Σχολή Ξεναγών Μυτιλήνης (1997, 1998) στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας (1999, 2000) και στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τα δοκίμιά του που βασίζονται σε αυτά τα μαθήματα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Οδυσσέας» με τον τίτλο «Το Μετά της Τραγωδίας». Δίδαξε το μάθημα «Πόλη σε Κρίση. Πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης – Παρεμβάσεις» στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (2016, 2017), καθώς και το μάθημα «Βελτίωση Κοινωνικών Ικανοτήτων: Η αφηγηματική τεχνική ως διοικητική πράξη» (2019), όπως επίσης και το μάθημα “Ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού” (2019-2020). Δίδαξε “Θεατρική Κριτική” στο ΕΚΠΑ. Δίδαξε στο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ την Άνοιξη του 2022: «Το δραματικό στοιχείο στη σύγχρονη ελληνική ποίηση» και «Η θεατρική κριτική σήμερα».

Επαγγελματική εμπειρία:
Εργάζεται στον Ε.Ο.Τ. από 23/03/1988 έως 31/10/2014 και στο τωρινό Υπουργείο Τουρισμού από 1/11/2014 έως και σήμερα, ανελλιπώς, ως διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π. με εξειδίκευση στον έλεγχο των Δημοσίων Έργων.
Από τις 22.10.2021 έως τις 13.04.2021 εκτελεί χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών και Τεχνικών Έργων.
Από τις 14.04.2021 είναι αποσπασμένος στην ΕΚΟΜΕ Α.Ε. Μέλος Επιτροπών Ενίσχυσης Οπτικοακουστικών Μέσων.
Διατελεί Πρόεδρος σε επιτροπές Διαγωνισμού ανάθεσης Δημοσίων Έργων και χειρίζεται θέματα απαιτήσεων των εργοληπτών από το Δημόσιο (επίλυση ενστάσεων, σύνταξη θέσεων της Υπηρεσίας για αιτήσεις θεραπείας, προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κ.λπ.). Έχει παρακολουθήσει στο ΙΝΕΠ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης 5 πιστοποιημένα σεμινάρια στον τομέα των Δημοσίων Έργων, της ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ έχει διδάξει το Μάθημα «Πόλη σε Κρίση» και «Η Αφηγηματική Τεχνική στην Διοικητική Πράξη».

Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ: Έχει λάβει με εισηγήσεις του μέρος σε διεθνή φεστιβάλ με θέμα το θέατρο και την ποίηση στην Αθήνα, στην Ουάσιγκτον, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Πόζναν και στο Άργος. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου του 2000 έλαβε μέρος με εισήγησή του για τα θεατρικά έργα του Lawrence Durrell σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε στην Κέρκυρα η «Διεθνής Εταιρία Lawrence Durrell» με συμμετοχή εκατόν πενήντα επιστημόνων και προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο. Τον Ιούλιο του 2017 συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση δραματουργών «Write» στο Mandanici της Σικελίας και στο τριακοστό έκτο Συμπόσιο Ποίησης στην Πάτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2016, του 2017 και του 2018 συμμετέχει στο 45ο, 46ο και 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου ως συντονιστής των κεντρικών εκδηλώσεων και ομιλητής στα αφιερώματα. Το 2017 συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Ποιητικό Φεστιβάλ της Αθήνας (3rd Athens World Poetry Festival) και στο ANALOGIO FESTIVAL 2017. Επίσης, 2 με 5 Νοεμβρίου 2017 και 22 με 29 Οκτωβρίου 2018 προσκλήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας κι έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης. Συμμετέχει επίσης στο 6ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου 2018, στο 3ο και 4ο Διεθνές Ποιητικό Φεστιβάλ της Αθήνας, το 2017 και το 2018 αντίστοιχα (3rd and 4th Athens World Poetry Festival, 2017 and 2018) και στο ANALOGIO FESTIVAL 2018. Το 2019 συμμετέχει στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο 5ο Διεθνές Ποιητικό Φεστιβάλ της Αθήνας και στο ANALOGIO FESTIVAL 2019 με το έργο του «Όλη η τραγωδία σε μια ώρα». Επίσης, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2019, καθώς και την προτελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021 μετέβη στο Πόζναν της Πολωνίας προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης που λαμβάνει χώρα στην πολωνική αυτή πόλη εδώ και πολλές δεκαετίες (πρώτη συμμετοχή τού Κωνσταντίνου Μπούρα το 1999). Το 2021 συμμετέχει στην 49η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο, στο 5ο Διεθνές Ποιητικό Φεστιβάλ της Αθήνας και για πολλοστή φορά στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ταξιδεύει μέχρι την Ρώμη για να βραβευθεί στο Palazzo Firenze από τον νεοσύστατο θεσμό MEDITERRANEAN POETRY PRIZE 2020/2021.
Το 2019, το 2020 και το 2021 συμμετείχε στο 2ο, 3ο και 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας που διοργανώνει ο φίλτατος συνάδελφος διπλωματούχος μηχανικός Ε.Μ.Π. και διακεκριμένος ποιητής Αντώνης Σκιαθάς.
Ξένες γλώσσες: Ομιλεί και γράφει σε πολύ καλό βαθμό την αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Μεταφράζει από αρχαία ελληνικά, ενώ γνωρίζει τα λατινικά. Η αρχαιομάθειά του έχει συχνά επισημανθεί από την κριτική.
Αφιερώματα στο έργο του: Το περιοδικό «Σίσυφος», στο διπλό του τεύχος 12-13/2017 αφιέρωσε κείμενα δεκατριών κριτικών, φιλολόγων, συγγραφέων και διανοητών στο μέχρι τώρα έργο του Κωνσταντίνου Μπούρα. Κριτικές για το πρόσφατο τριακοστό βιβλίο του «Τρία Άλφα μία Ήττα κι ένα Ωμέγα» δημοσίευσαν τα περιοδικά (δε)κατα, Poetix, Οδός Πανός, Νέα Ευθύνη, Κοράλλι, Σίσυφος, diavasame, diastixo, fractal κ.ά. Το περιοδικό “Καρυοθραύστις” του αφιερώνει ένα ιδιαίτερα τιμητικό αφιέρωμα (φθινόπωρο του 2020).
Είναι ενεργό μέλος αναγνωρισμένων πνευματικών-πολιτιστικών σωματείων και λογοτεχνικών εταιρειών: Αντιπρόεδρος τής ΈΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ, Αντιπρόεδρος τού ΚΥΚΛΟΥ ΠΟΙΗΤΩΝ, μέλος του ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (I.T.I.), της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Pen Club (Pen Greece), καθώς και distinguished member of the International Society of Poets, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συγγραφέων κ.λπ.

Βιβλία του Κωνσταντίνου Μπούρα:
1. Ο Πορφυρός Ήλιος του Έρωτα και του Θανάτου, εκδόσεις «Τέχνη και Λόγος», Αθήνα 1987.
2. Άγουρος Έρως, εκδόσεις «Τέχνη και Λόγος», Αθήνα 1988.
3. Η Κοιλάδα των Νεκρών Ερώτων, εκδόσεις «Πλέθρον», Αθήνα 1990.
4. Έρως Ηλιότροπος, εκδόσεις «Πλέθρον», Αθήνα 1993.
5. Αγαύης Έρως, εκδόσεις «Οδυσσέας», Αθήνα 1995.
6. Ο ποιητής του Abdeljebbar, εκδόσεις «Πλέθρον», Αθήνα 1995.
7. Η φωνή του Μανδραγόρα, εκδόσεις «Οδυσσέας», Αθήνα 1996.
8. Έρως Τριμαργικός, εκδόσεις «Πλέθρον», Αθήνα 1997.
9. Στον αστερισμό της Εκάτης, εκδόσεις «Δωδώνη», Αθήνα 1997.
10. Έρωτες γυρίνων και κρίνων, εκδόσεις «Οδυσσέας», Αθήνα 1998.
11. Έρως Παλίμψηστος, εκδόσεις «Το Ροδακιό», Αθήνα 1999.
12. Le Chant de la Mandragore, éditions « La Bruyère », Paris 1999.
13. Ο Θάνατος του Ευριπίδη, εκδόσεις «Δωδώνη», Αθήνα 1999, (δεύτερη έκδοση βελτιωμένη, το Φεβρουάριο του 2000).
14. Palmiers et Mandragores, éditions « L’ Harmattan », Paris 2000.
15. Όρθρος αιώνος, εκδόσεις «Δυτικές Ινδίες», Αθήνα 2000.
16. Το «Μετά» της Τραγωδίας, εκδόσεις «Οδυσσέας», Αθήνα 2000.
17. Η Μεταφυσική του Έρωτα, «Οδυσσέας», Αθήνα 2002.
18. Ερωτικά Μοιρολόγια, «Παρουσία», Αθήνα 2003.
19. Ερέτης Ιώδους, «Δυτικές Ινδίες», Αθήνα 2004.
20. Ψυχρόν Πυρ, «Οδυσσέας», Αθήνα 2005.
21. Φάος, «Το Ροδακιό», Αθήνα 2007.
22. Ποσειδωνίς, «Εριφύλη», Αθήνα 2008.
23. Διασκευάζοντας μετ’ ευτελείας, «Φαρφουλάς», Αθήνα 2009
24. Ελευθερίας Ανατολή, “Μεταίχμιο”, Αθήνα 2010
25. Αρχαίο Φαγοπότι, “Αρμονία”, Αθήνα 2011
26. Αφθονία Μπουρέικ στους αρχαιολογικούς χώρους τής Ελλάδας (κερδίζοντας από τις ενεργειακές πύλες Αφθονία), “Momentum”, Αθήνα 2013
27. Στυλίτης, 412 ποιήματα, “Momentum”, Αθήνα 2014.
28. Φιλοσοφώντας άνευ... (δοκίμια για την Κρίση και τον σύγχρονο Άνθρωπο), “Momentum”, Αθήνα 2015.
29. Το Τζιτζίκι της Περσεφόνης (Ανάλεκτα δραματικά και ...άλλα), “Όστρια”, Αθήνα 2015
30. Τρία Άλφα μία Ήττα κι ένα Ωμέγα (ποιήματα στην ελληνική, γαλλική κι ιταλική και πολωνική γλώσσα), «Οι Εκδόσεις των Φίλων», Αθήνα 2017.
31. Κρίσιμη Δεκαλογία. Θεατρικό δεκάπτυχο (δέκα θεατρικά έργα για την Κρίση), «Τάδε Έφη», Αθήνα 2017.
32. Παλίμψηστος Πάπυρος / Papyrus Palimpseste, ποιήματα μεταφρασμένα από την Παρασκευή Μόλαρη, με πρόλογο κι επιμέλεια από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Φίλια, Εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 2018.
33. 25 Προσευχές αδύναμων όντων (το καθένα προς το δικό του "θεό"), δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-ισπανικά), που περιλαμβάνει 25 πρωτότυπα δραματικά ποιήματα, μεταφρασμένα στην ισπανική γλώσσα από τον Καθηγητή και βραβευμένο ποιητή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο.
34. Στην Ιαπωνία εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στα πλαίσια τού: Western-Eastern Poets in Sympathy: Poetic Dialogue / Συμπαθούντες Ποιητές Ανατολής-Δύσης: Ποιητικός Διάλογος, η δίγλωσση ποιητική συλλογή (αγγλικά-ιαπωνικά) Duet of Enlightenment / Δυάδα Φώτισης, από τους: Konstantinos Bouras & Maki Starfield / Κωνσταντίνος Μπούρας και Μάκι Στάρφηλντ, εκδοτικός οίκος JUNPA, Τόκυο 2018.
35. Η ΔεκατετρΑλογία της Δημιουργικής Συγγνώμης, θεατρικά έργα, εκδόσεις Όταν, Αθήνα 2019.
36. Έρωτας για την Ελευθερία / MIŁOŚĆ DO WOLNOŚCI, ποίηση σε μετάφραση Παβέου Κρούπκα, δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-πολωνικά), Πόζναν 2019.
37. Duet of Enlightenment / Δυάδα Φώτισης, και σε πορτογαλλική μετάφραση από την Fernanda Miranda, εκδοτικός οίκος JUNPA, Τόκυο 2019.
38. Μελλοντική Ελευθερία (με τον Βαγγέλη Χρόνη), εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2020, με σχέδια του Αλέκου Φασιανού και επίμετρο του Θανάση Νιάρχου.
39. Ποιήματα της Κρίσης (2008-2018) (ανθολόγηση-επιμέλεια-εισαγωγή-επίμετρο), εκδόσεις Ιωλκός, Αθήνα 2020.
40. Ατλαντίς. Μυθ-Ιστορία, εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2020.
41. 137 ΦΑΟΣ - ΛΕΞΙΚΑΝΘΑΡΟΣ ΑΦΘΟΝΙΑ ΦΩΤΟΣ (Το ημερολόγιο τής μοναχικής πολυκοσμίας: Τα ποιήματα μιάς ά-Φθονης λιτότητας), εκδόσεις Νίκας, Αθήνα 2021.
Υπό έκδοσιν:
• Το ιταλικό περιοδικό για την «Αρχαιολογία» θα δημοσιεύσει προσεχώς 25 πρωτότυπα ποιήματα του Κωνσταντίνου Μπούρα που ξεναγούν τον αναγνώστη στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας (σε μετάφραση Τζίνας Καρβουνάκη).
• Ο Πορφυρός Ήλιος του Έρωτα και του Θανάτου, Φλωρεντία (σε μετάφραση Mauro Giachetti)
• Έρως Παλίμψηστος, Παρίσι
• Ο Θάνατος του Ευριπίδη & Το Μετά της Τραγωδίας, στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα
- 113 Ευθυμογραφήματα
- Ταξίμετρο-λεξίμετρο (ευθυμογραφική νουβέλα)
- 112 Επείγουσες κλήσεις μόνον (διηγήματα)
- Τα πεζά τού Κωνσταντίνου Μπούρα
κ.ά...

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
τού
Δρα Κωνσταντίνου Β. Μπούρα:
1. «Ο άγνωστος θεατρικός Λώρενς Ντάρελ: Sappho, An Irish Faust, Actee”. Θεωρητικές προσεγγίσεις, στο περιοδικό «Θεατρογραφίες. Επιστήμες του Θεάματος και της Τέχνης – Επιθεώρηση του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου», τεύχος 27, Οκτώβριος 2019
2. Στο επόμενο τεύχος με αριθμό 28 του περιοδικού «Θεατρογραφίες» δημοσιεύεται αναλυτική επιστημονική επισκόπηση της σύγχρονης θεατρικής πρακτικής
3. Τακτική επιφυλλίδα στο ΒΗΜΑ, κάθε δεύτερη Κυριακή με θέμα «Πού πάει το σύγχρονο θέατρο;» (από την Κυριακή 7/6/2020).
4. Άρθρο μου στο γαλλόφωνο περιοδικό DESMOS
Konstantinos Bouras, Alexandre le Grand et le Dragon maudit. L’art traditionnel du théâtre d’ombres revit
https://konstantinosbouras.gr/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-desmos/ 
• Αφιέρωμα του περιοδικού DESMOS στην σύγχρονη ελληνική ποίηση με δικό μου δημοσίευμα http://www.lexikopoleio.com/el/714108 
https://www.franceculture.fr/emissions/jacques-bonnaffe-lit-la-poesie/grece-un-nouveau-monde-24-craches-aux-rivages 
• Αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού DESMOS στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο, με δημοσίευμα και επιμέλεια όλου του τεύχους από τον Κωνσταντίνο Μπούρα:
LE THÉÂTRE EN GRÈCE, N° 42-43, 2015
https://www.desmos-grece.com/la-revue 
• Τεχνοκριτική για την ΚΕΛΛΥ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ δημοσιευμένη στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ https://konstantinosbouras.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%b3%cf%81%ce%ac/ 
8. Επιστημονική Ανακοίνωση για τον ΛΟΡΚΑ στο Φεστιβάλ Βιβλίου του ΣΕΚΒ στο Ζάππειο https://konstantinosbouras.gr/%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%ba-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc/ 
9. Εισήγηση στο συνέδριο Money Show https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-management-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-5%ce%bf-%ce%b1%ce%b9-%cf%80-%cf%87/ 
10. Συμμετοχή σε δύο συνέδρια της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου Μουσικής και Χορού, της οποίας είναι αντιπρόεδρος, με θέμα «Θέατρο και Ποίηση». Το πρώτο συνέδριο έγινε στο Κτήριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών και το δεύτερο στην Οικία Θεοτοκόπουλου την 11η/11/2019
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b6%ce%b7%cf%84%cf%89%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%80%cf%85%ce%be%ce%b9%ce%b4%ce%b1/ 
11. Ανακοίνωση σε συνέδριο του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30). Συνδιοργάνωση από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρία τών Ελλήνων Λογοτεχνών με θέμα: «Η νεοελληνική λογοτεχνία ανάμεσα σε δύο αιώνες (20ος-21ος)».
Ομιλία από τον λογοτέχνη και μέλος της Εθνικής Εταιρίας τών Ελλήνων Λογοτεχνών, θεατρολόγο και κριτικό κ. Κωνσταντίνο Μπούρα με θέμα: Η διαπίδυση της ποίησης στην πεζογραφία από το 1980 έως το 2018.
https://konstantinosbouras.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7/ 
12. Κριτική του επιστημονικού συγγράμματος “Bestiaria” του Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (εκδόσεις Παπαζήση): https://www.academia.edu/40227600/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC_Bestiaria 
13. Κριτική του επανεκδοθέντος τόμου της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίκας Θωμαδάκη «Σημειωτική του Ολικού Θεατρικού Λόγου» https://konstantinosbouras.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%83/ 
14. Κριτική δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό «ΕΝ ΧΡΩ» https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%bc/ 
15. Συμμετοχή στο Συνέδριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Από τη χώρα των κειμένων στο βασίλειο της σκηνής» (27.1.2011) https://www.bookpress.gr/politismos/theatro-xoros/synedrio-theaotrologias
http://20theatre.wordpress.com/ 
Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μπούρα συμπεριλαμβάνεται στα Πρακτικά http://www.theatre.uoa.gr/fileadmin/theatre.uoa.gr/uploads/PRAKTIKA_APO_TI_CHORA_TON_KEIMENON_STO_BASILEIO_TIS_SKINIS/PRAKTIKA_SYNEDRIOUfinal.pdf
16. Τακτικές διαλέξεις με τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού στο Κέντρο Σημειολογίας του Θεάτρου με τη διεύθυνση της Μαρίκας Θωμαδάκη. https://konstantinosbouras.gr/%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%88%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-18-1-2019-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-7%ce%bc%ce%bc-%cf%83%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%83-%cf%89%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5/ 
https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9/ 

17. Επιστημονική κριτική-παρουσίαση της μεταδιδακτορικής έρευνας της Δρ Δέσποινας Κοσμοπούλου
https://konstantinosbouras.gr/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-2-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-2018-7%ce%bc%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1/ 
18. Διάλεξη με διακεκριμένους επιστήμονες σε ημερίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%88%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-7%ce%bc%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%ce%ba%ce%b5%ce%bd/ 
19. Επιστημονική συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη σε πρωτότυπες καλλιτεχνικές διαδράσεις με τη συμμετοχή του κοινού. https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%81%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-9-3-2020-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b4/ 
20. Συμμετοχή με επιστημονικές ανακοινώσεις για την Ποίηση και διδασκαλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πολωνίας (2017,2018, 2019), της Κύπρου, της Ελλάδας και αλλού.
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9/
https://konstantinosbouras.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%8d-poznan-2018/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b7%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%bf/ 
https://konstantinosbouras.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%89%ce%bd/ 
21. Συμμετοχή και συντονισμός επιστημονική δράσης για την ποίηση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (τα πέντε τελευταία χρόνια) https://konstantinosbouras.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83/ 
22. Συμμετοχή στο επιστημονικό συνέδριο για την σύγχρονη δραματουργία στο Mandanici της Σικελίας https://konstantinosbouras.gr/write-49-luglio-2017/ 
23. Επιστημονική παρουσίαση του ποιητικού έργου του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών ΒΑΛΤΕΡ ΠΟΥΧΝΕΡ
https://konstantinosbouras.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%bb%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7/ 
24. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγιεβο
https://konstantinosbouras.gr/program-of-the-opening-of-the-xxxv-sarajevo-winter-festival-2019/
https://konstantinosbouras.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b2%ce%bf/ 
25. https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86/ 
26. Διαδραστική εισήγηση στο φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» την 4/10/2020 με θέμα «Ρυθμός και Ποίηση» https://konstantinosbouras.gr/%cf%81%cf%85%ce%b8%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b9%cf%83/ 
https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7-9-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%89%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-2018-7%ce%bc%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%cf%89%ce%bd-%ce%b2%ce%b7%ce%bc%ce%b1/ 
27. Βιωματικό σεμινάριο στη Λαμία την 13/5/2018 https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-13-5-6%ce%bc%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/ 
28. Ανακοίνωση με θέμα «Ποίηση και Παγκοσμιοποίηση» https://konstantinosbouras.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7/ 
29. Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαραθώνα https://konstantinosbouras.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%88%ce%b5/ 
30. Με την ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΌΡΧΗΣΗΣ της ΆΝΝΑΣ ΛΑΖΟΥ του ΕΚΠΑ στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ την 23η/8/2018 https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%88%ce%b5-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-22-3-2018-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-7%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%bc-%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-22-3-2018-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1/ 
31. Συμμετοχή ως επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Το βιβλίο» (2015, 2017) https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-13%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%ce%b4%cf%89%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-10%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%81%cf%842-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-8%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%ce%ad%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-8%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae%cf%82/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-5%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%81%cf%842-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae%cf%82/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b2-%cf%83/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf/ 
https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9/ 
32. Συμμετοχή μου στις τακτικές εκδηλώσεις που γίνονται στην οικία Σινόπουλου για το έργο του μεγάλου ποιητή https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82/ 
33. Εισήγησή μου για τον Παπαδιαμάντη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7-%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1/ 
34. Μεταφράζοντας την Ποίηση, στρογγυλή τράπεζα με τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΙΑ και τις μεταφράστριες Παρασκευή Μόλαρη και Τζίνα Καρβουνάκη https://konstantinosbouras.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84/ 
35. Ανακοίνωση στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ «Η αρχαία τραγωδία σήμερα»
https://konstantinosbouras.gr/%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89/ 
36. Συμμετοχή ως επιστημονικός συνεργάτης θεατρολόγος-δραματουργός στο Φεστιβάλ Παραμυθιού https://konstantinosbouras.gr/%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%82/ 
37. Τακτικές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Οδός Πανός» https://konstantinosbouras.gr/%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac-%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b9%cf%8e/ 
38. Κριτική του θεατρικού έργου του τ. Πρύτανη ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ https://konstantinosbouras.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%86/