Γιώργος Μαγουλάς

ΚΙΘΑΡΑ - ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ

Ο Γιώργος Μαγουλάς (Yiorgos Magoulas) είναι βραβευμένος συνθέτης και ενορχηστρωτής. Αποφοίτησε το 1992 από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με «Δίπλωμα Κιθάρας» Άριστα Παμψηφεί και Τιμητική Διάκριση (τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου) καθώς και με τα πτυχία Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο (Morley College of London) στην Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων. Δάσκαλοί του υπήρξαν μεταξύ άλλων οι μαέστροι Μιχάλης Ροζάκης και Λευτέρης Χαλκιαδάκης και οι συνθέτες Δημήτρης Γ. Καψωμένος και Δημήτρης Δραγατάκης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1991 σε ηλικία 21 ετών γράφοντας μουσική για το Θέατρο Έρευνας Δημήτρη Ποταμίτη. Έκτοτε έγραψε μουσική για ορχήστρα, θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Το 1991 επιλέχθηκε έπειτα από πανελλήνιο διαγωνισμό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 8η Διεθνή Biennale στη Βαλένσια της Ισπανίας.

Την δεκαετίας του 90 έγραψε μουσική για τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείων, και μεγάλων εταιριών όπως Telestet, JOHNNIE WALKER Whisky, OLYMPIC Airlines κ.α

Το 1995 βραβεύτηκε με "Χρυσό Ερμή" στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης για τη μουσική του στην πρώτη τηλεοπτική καμπάνια εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (TELESTET- STET Hellas).

Το 1998 έπειτα από επιλογή και πρόταση του Σταύρου Ξαρχάκου ξεκίνησε την συνεργασία του με το «Ιδρύμα Μείζονος Ελληνισμού» συνθέτοντας μουσική για τα ντοκιμαντέρ του ιδρύματος. Ακολούθησαν πάνω από 150 τηλεοπτικά και κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ. Ντοκιμαντέρ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», σειρές ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ όπως οι “Μια Μέρα Μαζί”, “Τίποτα Για Μας Χωρίς Εμάς”, “Πρωτοσέλιδα Ιστορίας” καθώς και οι βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ του MEGA Channel «Εμπόλεμη Ζώνη - Σωτήρης Δανέζης» και «Ορίζοντας».

Το 2000 έπειτα από ανάθεση της Αγγλικανικής Εκκλησίας, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το ορατόριό του με τίτλο "PROPITIATION" με κείμενα από την Παλαιά Διαθήκη, Εκκλησιαστής Γ’ 1.

Tο 2014 εμφανίστηκε ως σολίστας, ερμηνεύοντας συνθέσεις του στο Winter Festival των Βρυξελλών στα πλαίσια των εορτασμών για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες στον κινηματογράφο όπως οι : Στράτος Στασινός, Βενετία Ευριπιώτου, Δημήτρης Γεράρδης, Δημήτρης Γκουζιώτης κ.α σε ταινίες που έχουν βραβευτεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει κυκλοφορήσει έξι CD με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του: "Gaia" (©1994-GREECE), "Mediterranean Myths" (©2008-USA), "Passage To Asia" (©2010-ITALY), "Dust" (©2012-USA), "The Silk Road" (©2016-JAPAN), "Promise" (©2018-GREECE).

Από το 1993 εργάζεται ως καθηγητής κλασικής κιθάρας και καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών.

Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Alter Move Orchestra

Σήμερα συνεργάζεται με την ΕΡΤ για 3η συνεχόμενη χρονιά συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για την σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Φωτεινά Μονοπάτια" που προβάλλεται από την ΕΡΤ2.

Έργα του έχουν παιχτεί σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία.