Η αποστολή μας

Η μουσική είναι βίωμα, εμπειρία, τρόπος ζωής και σκέψης, συγκρότηση πνεύματος και ελευθερία ψυχής. Σε όλες τις εποχές επηρέασε τις κοινωνίες και επηρεάστηκε από αυτές, συνέβαλε ριζικά στην ανθρώπινη έκφραση και εξέλιξη και βοήθησε, όπως και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας ακόμη να βοηθά με τις θεραπευτικές της ιδιότητες τον άνθρωπο.


Η μουσική πράξη είναι βίωμα και μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον μουσικό εκτελεστή και τον ακροατή. Πετυχημένος μουσικός είναι αυτός που μπορεί να μεταφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στη μουσική γλώσσα και να τα επικοινωνήσει με το κοινό του, και σ’ αυτό συνδράμει η γνώση και η τεχνική του αρτιότητα. Αποστολή μας είναι ο εφοδιασμός του μαθητή με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν στην προσωπική του μουσική ανάπτυξη, αλλά και στην επικοινωνία των μουσικών του αναζητήσεων με το κοινό. Δημιουργούμε ικανούς δεξιοτέχνες και συνειδητοποιημένους ακροατές, αλλά κυρίως ανθρώπους που απολαμβάνουν τη μουσική σε όλες της τις εκφάνσεις...


Το Ωδείο ΑΛΦΑ δημιουργήθηκε από μια έμπειρη ομάδα ανθρώπων με ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη για τη μουσική, που έχει ως γνώμονες τη δύναμη της βαθιάς γνώσης, την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας, μέσα από μια διαδικασία συνεχούς απόλαυσης, προσπάθειας και αναζήτησης. Στους όμορφα διαμορφωμένους χώρους του Ωδείου φιλοξενούνται καθημερινά ( μαθητευόμενοι και μη ) που διαμορφώνουν, καταθέτουν και ανταλλάσσουν μουσικές απόψεις και ερεθίσματα. Με έντονη μουσική παρουσία και δράση, με πληθώρα εκδηλώσεων και με παιδαγωγούς που γνωρίζουν το βίωμα και την εμπνευσμένη δύναμη της μουσικής, ως μέσο διαπαιδαγώγησης και πορείας προς την παιδεία και την ουσιαστική καλλιέργεια του πνεύματος, το Ωδείο ΑΛΦΑ είναι η νέα πρόταση στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης.