Δημήτριος Σιδερής

Όμποε

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, όπου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα με τους Θωμά Γκισδάκη, Σπύρο Βαρότση και Μαρία Κογιεβίνα στο πιάνο.Είναι κάτοχος Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας
Το 2007 παίρνει το δίπλωμα του Όμποε απο την τάξη του Γιάννη Παπαγιάννη με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.
Το 2009 παίρνει το πτυχίο της ενοργάνωσης με καθηγητή το κο. Σπύρο Προσωπάρη με άριστα παμψηφεί.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια όμποε με καθηγητές τους: Σπύρο Κοντό, Γιάννη Παπαγιάννη,Paul Dombrect καθώς επίσης την Nora Cismondi Christian Schmitt Sebastian Giot και Lorenzo Luciani. Έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Όπεραςί Δωματίου Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, της Συμφωνικής Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Κηφισιάς, της Συμφωνική Ορχήστρας Χαλκίδας,της Ορχήστρα Academica Αθηνών καθώς και σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου (Εργαστήρι Μουσικής Δωματίου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Arpeggi Αvra Anima κ.α).
Σεμινάρια διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Φοίβο Παπαδόπουλο , Μιχάλη Οικονόμου και Ανδρέα Πυλαρινό ενώ έχει διευθύνει τις Φιλαρμονικές του Θιναλίων Δήμου Κέρκυρας τη Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών τη Φιλαρμονική Λουτρακίου και την Φιλαρμόνική Σχολή Λιξουρίου και τη Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας
Έχει συνεργαστεί με το Πλανητάριο (Ευγενίδειο Ίδρυμα), τη Μαρία Φαραντούρη, τον Μάριο Φραγκούλη ,τη Deborah Myers τον Andrew Halliday κ.α.
Έχει βραβευτεί από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας ως «Αριστούχος μαθητής της
"Φ.Ε. Ο Καποδίστριας" για το έτος 1998-99»α την και την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την συμμετοχή του στην Ελληνική αποστολή για την «Ημέρα της Γυναίκας» στον ΟΗΕ της Νέας Υόρκης. Από το 2009 είναι Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου.
Από το 2010 είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου και από το 2016 μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου «Παλίντονος Αρμονία».
Παράλληλα εργάζεται ως ενορχηστρωτής, καθηγητής Όμποε και Μουσικής Δωματίου.