Μανταλένα Πυλαρινού

Υψίφωνος - Μονωδία, Τραγούδι

Η υψίφωνος Μανταλένα Πυλαρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Οι μουσικές της σπουδές αφορούν στο λυρικό τραγούδι, στο βιολί, στο πιάνο, στην κιθάρα, και στα ανώτερα θεωρητικά. Πήρε δίπλωμα μονωδίας με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Ωδείο Opera Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές της μονωδίας στη Βιέννη με την Prof. Stefanie Kopinits στο Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Προκρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού και έχει λάβει μέρος σε masterclasses με διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες, όπως την Grace Bambry, την Christa Ludwig, την Daphne Evangelatos, την Eteri Lamoris (belcanto), την Ildiko Raimondi, τη Νatela Nicoli, τη Nasrin Rossmann κ.α. Με την διεθνούς φήμης mezzo-soprano Christa Ludwig μελέτησε ειδικότερα το ρεπερτόριο belcanto. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα Lied με την Prof. Claudia Ruggeberg.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ρεσιτάλ στη Βιέννη, στο Σάλτσμπουργκ (Mozarteum Konzertsaal 2014), στην όπερα του Graz της Αυστρίας (concert in Foyer 2014), στο Frohnleiten της Αυστρίας το 2013 (Evangelische Kirche Frohnleiten), στην Αθήνα στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη (“Αφιέρωμα στο belcanto” 2015,”Ο έρωτας στη μουσική” 2017), στο Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου και Μουσικής Ωδείο Άλφα ”Βραδιά λυρικού τραγουδιού”, στο Βεάκειο Θέατρο (συναυλία με την Athens chamber orchestra and choir υπο την αιγίδα της Unesco 2016), στην Τρίπολη (Χριστουγεννιάτικο Gala 2013 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, με τον διεθνούς φήμης βαθύφωνο Κωνσταντίνο Σφυρή), στη Μεγαλόπολη (Χριστουγεννιάτικη συναυλία 2014), στην Ερμιόνη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας υπό την αιγίδα της Unesco και στην Πρωτοχρονιάτικη μουσική βραδιά Ερμιόνης (2016) και αλλού. Το καλοκαίρι του 2015 έκανε την έναρξη του 2nd Philosophical Forum στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα με έργο του Ε. Μουτσόπουλου σε ποίηση Κ. Παλαμά. Σύγχρονοι συνθέτες της αναθέτουν την ερμηνεία των έργων τους. Συμμετέχει παράλληλα σε χορωδιακά φεστιβάλ ως σολίστ. Το 2016 πραγματοποίησε ηχογράφηση του έργου “The Jewel” στην Ελληνική Ραδιοφωνία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕRT. Σπούδασε επίσης Κοινωνική Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.